Over ons

Heeft u een beperking en loopt u vast in de Wmo-regels? Wilt u uw woning laten aanpassen? Ervaart u problemen met reizen of zijn de winkels in uw dorp niet goed toegankelijk? U heeft net als ieder ander het recht om vrij te kiezen hoe u wilt wonen, reizen of uw vrije tijd wilt besteden. Het Gehandicapten Platform Berkelland helpt u op weg. Neem contact met ons op.

Het Gehandicapten Platform richt zich op de volgende gebieden:

 • Uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  Wanneer u vanwege uw beperking ondersteuning nodig heeft, kunt u aankloppen bij de gemeente. Het Gehandicapten Platform volgt alle Wmo-ontwikkelingen op de voet. Wij helpen waar nodig, zodat u aanspraak kunt maken op alle vormen van zorg die u nodig heeft.

 • Bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de samenleving (BTB).
  Is het lastig voor u om  geld te pinnen,  te internetten, uit eten of op bezoek te gaan? Meld uw ervaring bij ons. Wij werken aan een toegankelijker Berkelland.

 • Voorlichting op basisscholen over ‘het leven met een beperking’. 
  Met een aantal enthousiaste vrijwilligers geven wij in de Gemeente Berkelland en Oost-Gelre gastlessen met het thema ‘Anders zijn maakt geen verschil!’.  Kinderen leren en ervaren tijdens deze ochtend dat mensen met een beperking net zo gewoon zijn als zijzelf.

 • Vervoer
  Heeft u een beperking en ondervindt u problemen met het vervoer in Berkelland? Wilt u weten hoe het gehandicaptenvervoer geregeld is in gemeente Berkelland of heeft u suggesties hoe het beter kan? Dan kunt u dat aan ons melden. Gehandicapten Platform Berkelland onderhoudt contact met de gemeente over mobiliteit.

Heeft u vragen, klachten of suggesties op het gebied van de Wmo, toegankelijkheid of mobiliteit in de Gemeente Berkelland?  Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag verder.

Back to Top

Selecteer tekst voor de spreekfunctie