Gastles ‘leven met een beperking’

Anders zijn maakt geen verschil
Met een aantal enthousiaste vrijwilligers geven wij in de Gemeente Berkelland en Oost-Gelre gastlessen met het thema ‘Anders zijn maakt geen verschil!’.  Deze lessen zijn speciaal gericht op groep 7 en 8 van de basisschool. Ons doel is om deze kinderen zich er bewust van te maken dat mensen met een beperking net zo gewoon zijn als zijzelf.

Gastles ‘leven met een beperking’

Mensen met een beperking zijn niet zielig
Nederland heeft meer dan zeventien miljoen inwoners, waarvan er twee miljoen een beperking hebben. Deze mensen worden vaak gezien als zielig. Wij laten de kinderen graag zien wat mensen met een beperking allemaal wel kunnen, en hoe leuk hun leven nog kan zijn.  

De lesopzet
Een interactief theoriegedeelte wordt gecombineerd met de praktijk. Tijdens de les hebben we het over alle vormen van beperkingen; lichamelijk, verstandelijk, psychisch en alles wat daar tussen in zit. Onze gastdocenten zijn allemaal ervaringsdeskundig. Bij sommigen is dit zichtbaar, bij anderen niet. Een leuke aanleiding om in te springen op het onderwerp ‘vooroordelen’. 

Het interactieve programma zorgt ervoor dat ieder kind meedoet aan de dialoog. We horen natuurlijk graag wat de kinderen zelf al weten en in een open sfeer mogen ze ons alles vragen. Ons verhaal bekrachtigen we met een Prezi presentatie vol filmpjes, foto’s en spelletjes.

De praktijk
De kinderen gaan tijdens de les ook zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

  • Welke obstakels kom je tegen wanneer je in een rolstoel zit?
  • Hoe kun je met een blindengeleide stok ‘voelen’ waar je moet lopen?
  • Kun je met een handgebaar duidelijk maken wat je wil zeggen?

Alle kinderen mogen een wedstrijdje rijden in een kinderrolstoel, een parcours blind lopen en doof voetballen.

Leven op wieltjes
Kijk ook eens op onze Facebookpagina ‘Leven op wieltjes’ voor leuke (foto)verslagen van onze gastlessen of kijk in het fotoalbum dat in de footer wordt weergegeven. 

Aanmelden voor een gastles:

Aanmelden voor een gastles
Een gastles duurt 3 uur, maar in overleg kunnen de tijden worden aangepast. Wij geven deze lessen op de dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Daarbij proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de voorkeur van de school. Met minimaal drie vrijwilligers wordt de les verzorgd. Een gastles kost €35,-. Dit bedrag gebruiken wij voor ons materiaal, het onderhoud en de reiskosten.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een gastles?
Vul dan het aanmeldformulier voor een gastles in of neem contact op via het contactformulier. 

Gastles ‘leven met een beperking’
Gastles ‘leven met een beperking’

Aanmelden als vrijwilliger
Heb jij een beperking en is omgaan met kinderen echt jouw ding?  Wil je kinderen graag iets leren wat ze hun leven lang bij blijft? Dan is dit echt iets voor jou! Vul het aanmeldformulier voor een vrijwilliger in of neem contact op via het contactformulier.

Back to Top

Selecteer tekst voor de spreekfunctie